Marjojen itsepoiminta

 

KESÄ 2021: 

MANSIKKA - Mansikan itsepoiminta on päättynyt. 

VADELMA - Vadelman itsepoiminta on päättynyt. 

Tänä vuonna vadelman itsepoiminnan sääntöjä ei valitettavasti ole noudatettu yhtä hyvin kuin aikaisempina vuosina. Tästä on seurannut valitettavasti haasteita seuraaville itsepoimijoille samana ja seuraavina päivinä. Lisäksi tänä kesänä on itsepoiminnassa katkeillut paljon vadelman sivuversoja. 

Vadelman sivuversot, joihin vadelmat kypsyvät, ovat tänä vuonna poikkeuksellisen painavat, jolloin poiminta vaatii erityistä huolellisuutta. Tätä on painotettu ja opastettu poimijoille.  Sivuversoja on kuitenkin katkeillut itsepoiminnassa valitettavasti harvinaisen paljon. Sen vuoksi jouduimme tekemään valitettavan päätöksen vadelman itsepoiminnan lopettamisesta. Kun vadelman sivuverso katkeaa, niin sen mukana tuhoutuu suuri määrä vadelman raakileita, jotka eivät ole ehtineet kypsyä. Eli katkeilevat sivuversot tarkoittavat vadelmalla sadon menetystä. 

Kun katkenneita sivuversoja on jo tässä heinäkuun loppupuolella näin poikkeuksellisen paljon, teimme päätöksen, että lopetamme vadelman itsepoiminnan toistaiseksi. Olemme pahoillamme. Vadelmaa on saatavilla valmiiksi poimittuna 2,5kg ja 4kg -laatikoissa. 

 

Tervetuloa Peltosirkun tilalle!

Peltosirkun Tila – Alvettulantie 427, 14680 Alvettula –  info@peltosirkuntila.fi