Marjojen itsepoiminta

Tervetuloa poimimaan marjoja marjatilallemme! Itsepoiminta on mukavaa ulkoilua ja saat marjat talteen ja kotiin tuoreina.

KESÄ 2020: Itsepoiminnan tilanne 28.7.2020

MANSIKKA - Mansikan itsepoiminta on päättynyt. 

VADELMA - Itsepoiminta on menossa. Muistathan varata ajan vadelman itsepoimintaan. Itsepoimitun vadelman hinta 9,20 € / kg. Vadelman itsepoiminta tehdään kasvutunneleissa, jolloin sade ei haittaa poimintaa. 

MUSTAHERUKKA - Mustaherukan itsepoiminta on alkanut. Itsepoimitun mustaherukan hinta on 5,90 € / kg. Mustaherukan itsepoimintaan pääsee varmimmin ajanvarauksella. Jos marjaa on hyvin, sitä voi päästä poimimaan ilman ajanvarausta. 

Soita numeroon 050 463 5533 ja kysy päivän marjatilannetta.

ITSEPOIMINNAN OHJEET

Itsepoimijoille meillä on tarjolla mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa.

Mansikkaa voi tulla poimimaan ilman ajanvarausta, mutta se voi olla loppunut iltapäivällä.  Satokaudelta 2020 mansikan itsepoiminta on päättynyt. Mansikka poimitaan pääasiassa kasvutunneleista. Poutapäivänä poimitaan mahdollisesti myös avomaalta. 

Vadelmaa ja mustaherukkaa poimitaan ajavarauksella. Varaa vadelman ja mustaherukan itsepoiminta-aika hyvissä ajoin etukäteen. Vadelma poimitaan aina kasvutunneleista. Mustaherukka poimitaan avomaalta. 

Voit poimia marjat suoraan omiin keräysastioihisi tai ostaa tilalta poimintalaatikon. Meillä voitte poimia mansikkaa ja vadelmaa kasvutunneleissa, joten poimintaa voidaan tehdä myös sadepäivinä.

Opastastamme sinut sopivalle poimitariville. Pomithan kaikki kypsät marjat sinulle annetulta riviltä, jotta riville ei jää kypsiä marjoja pilaantumaan. Jos vadelmat ovat liian korkealla, ette pysty niitä poimimaan, niin kerrothan se opastajalle tai loppupunnituksessa, niin annamme ylämarjat toiselle poimijalle. Vadelmatunneleissa on kukkinnan aikaa paljon mehiläisiä ja kimalaisia. Jos olet niille allerginen, sallimme poiminnan vain omalla vastuullasi. Mehiläiset ja kimalaiset eivät yleensä pistä, mutta emme voi taata tätä. 

Kun olet kerännyt marjasi, pyydämme, että merkitset poimintasi päättymiskohdan saamallasi merkkiämpärillä tai opastajan ohjeiden mukaan. Näin seuraava asiakas voi jatkaa poimintaa siitä, mihin sinä lopetit. Sen jälkeen voit tulla punnutukseen, jossa lasketaan poimimasi sadon määrä ja hinta. 

Poimintaohjeiden noudattaminen on itsepoiminnan toiminnan edellytys ja säilyttää marjan laadukkaana koko satokauden. Ohjeiden noudattaminen on myös kohteliaisuus seuraavalle poimijalle ja viljelijän työlle.

 

 

Tervetuloa Peltosirkun tilalle!

Peltosirkun Tila – Alvettulantie 427, 14680 Alvettula –  info@peltosirkuntila.fi