Viljeltävät marjat

Viljelemme marjamme tehden niiden kasvisuojelun luomuviljelyn menetelmin, mutta käytämme normaaleja kastelulannoitteita tihkukastelussa. Marjamme eivät siten ole luomumarjoja.

Koska emme käytä mitään homeentorjuntaa, mansikka ja vadelma eivät kestä sadetta. Sen vuoksi kaikki vadelmat ja suuri osa mansikasta ovat kasvutunneleissa sateelta suojassa. Näin voimme varmistaa mansikan ja vadelman laadun myös sateisina päivinä. Lisäksi poimitut marjat valikoidaan pakkaamossa ja vain parhaat hyväksytään myyntiin. Muut marjat erotetaan jatkojalostusta varten. 

Viljelemme tilallamme erilaisia lajikkeita mansikasta ja vadelmasta. Lisäksi kasvatamme myös karhunvadelmaa sekä mustaherukkaa. Kesäaikana valikoimiimme kuuluu myös muita vihanneksi vaihdellen. Tuotteitamme voi myös tilata etukäteen kotiin toimituksena tai noutaa sovittuna aikana.

  • Karhunvadelma

    Karhunvadelma on vatukoihin kuuluva kasvi, joka tuottaa mustia, marjan tapaisia hedelmystöjä. Valkoinen kukinta on näyttävä ja luumarjoista muodostuva hedelmystö on suurikokoinen ja maukas. Kasvutavaltaan rentoversoinen karhunvatukka muistuttaa köynnöstä.

    Marjat ovat mustia ja suuria, halkaisijaltaan jopa 2,5 cm. Marjat poimitaan vasta täysin kypsinä, jolloin niiden makeus ja aromikin ovat parhaimmillaan. Marja on umpinainen, eikä siitä siis irtoa kantaa kuten vadelmasta. 

    Karhunvatukkaa voi käyttää mm. tuoremarjana, pakastettuna, leivosten koristelussa, hilloissa, smoothieissa, mehuissa. Siitä tulee erittäin täyteläisen makuinen hillo mm. liharuokien, juustojen ja esim. juustokakkujen kanssa. 

      Takaisin

Tervetuloa Peltosirkun tilalle!

Peltosirkun Tila – Alvettulantie 427, 14680 Alvettula –  info@peltosirkuntila.fi