Viljeltävät marjat

Viljelemme marjamme tehden niiden kasvisuojelun luomuviljelyn menetelmin, mutta käytämme normaaleja kastelulannoitteita tihkukastelussa. Marjamme eivät siten ole luomumarjoja.

Koska emme käytä mitään homeentorjuntaa, mansikka ja vadelma eivät kestä sadetta. Sen vuoksi kaikki vadelmat ja suuri osa mansikasta ovat kasvutunneleissa sateelta suojassa. Näin voimme varmistaa mansikan ja vadelman laadun myös sateisina päivinä. Lisäksi poimitut marjat valikoidaan pakkaamossa ja vain parhaat hyväksytään myyntiin. Muut marjat erotetaan jatkojalostusta varten. 

Viljelemme tilallamme erilaisia lajikkeita mansikasta ja vadelmasta. Lisäksi kasvatamme myös karhunvadelmaa sekä mustaherukkaa. Kesäaikana valikoimiimme kuuluu myös muita vihanneksi vaihdellen. Tuotteitamme voi myös tilata etukäteen kotiin toimituksena tai noutaa sovittuna aikana.

 • Vadelma

  Lajikkeet
  Viljelemme suurikokoista ja hyvänmakuista Glen Ample –vadelmaa. Se menestyy hyvin huonosti Suomen talvissa, joten Glen Ample kasvaa meillä ainoastaan kasvutunneleissa ja vaihdamme taimet joka vuosi. Olemme kasvattaneet Glen Amplea myös avomaalla, mutta se selvisi viidestä talvesta vain kahdesta, niin avomaan Glen Amplen viljelyä ei kannattanut jatkaa.

  Viljelytekniikka
  Vadelmat  kasvavat ilman tehoviljelyn torjunta-aineita. Levitämme tunneleissa petopunkkeja pitämään vihannespunkit kurissa. Home ei ole ongelma tunneleissa. Mehiläiset ja kimalaiset pitävät erityisesti vadelman medestä, joten niitä on tunneleissa paljon, kun vadelma kukkii. 

  Kastelu ja lannoitus
  Vadelmatunneleissa on tippukastelut. Lannoitamme kastelun yhteydessä tarpeen mukaan perinteisillä kastelulannoitteilla. 

    Takaisin

Tervetuloa Peltosirkun tilalle!

Peltosirkun Tila – Alvettulantie 427, 14680 Alvettula –  info@peltosirkuntila.fi